Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες! Μια σοκαριστική συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό σαν της γιαγιάς! Αυτή την συνταγή θα την λατρέψεις και θα την θες κάθε μέρα! Ακολούθησε όλα τα βήματα και μάθε τι μπαχαρικά βάζουμε στο κοτόπουλο κοκκινιστό!
Είσαι έτοιμος και έτοιμη να φτιάξεις το πιο σοκαριστικό κοτόπουλο κοκκινιστό με πεντανόστιμες χυλοπίτες σαν της γιαγιάς; Αν είσαι έτοιμος και έτοιμη, βάλε τσεκ σε όλα τα υλικά που έχεις ή στα υλικά που θες να προμηθευτείς ώστε να μην σου λείψει τίποτα για αυτή την φοβερή συνταγή!
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες – Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ πελτέ
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 συσκευασία τομάτα κονκασέ
- 800 ml χλιαρό νερό
- 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
- 1 κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 μπαχάρι
- 2 γαρίφαλα
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 πακέτο χυλοπίτες περίπου 500 γρ
- 200 γρ ξερή μυζήθρα
- Αλάτι και φρεσκοαλεσμενο πιπέρι
Πάμε να δούμε πως θα πετύχεις το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο σαν της γιαγιάς που έχει γίνει ποτέ! Μια πανεύκολη αλλά τόσο παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε όσα βήματα της συνταγής ολοκληρώνεις!
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κ.τ.σ βούτυρο σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στα δυο και τα Αλατοπιπερώνουμε - Στη συνέχεια, σωτάρουμε τα τεμάχια του κοτόπουλου, λίγα λίγα κάθε φορά για περίπου 4 λεπτά, η μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια φαρδιά κατσαρόλα (με καπάκι),
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- βάζουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Όταν καεί η αλκοόλη προσθέτουμε την κονκασε ντομάτα και το ζωμό κοτόπουλου με τον πελτέ διαλυμένο μέσα σ’ αυτό
- Βάζουμε όλα τα υλικά με τα υγρά από το τηγάνι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν χοχλάσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σκεπασμένα με το καπάκι για περίπου μια ώρα τσεκάροντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ανά περιόδους του ψησίματος.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες
- Βάζουμε στις βρασμένες έτσι όπως είναι ακόμα ζεστές το βούτυρο 2 ΚΣ, μετρά προσθέτουμε την σάλτσα και τα ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε σε πιατέλα τις χυλοπίτες, πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και αραδιάζουμε τα κοτόπουλα από κάνω, καλό θα είναι να έχουμε κρατήσει λίγη σάλτσα και να τις περιχύσουμε.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, δείτε τις συνταγές μου στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά στον ΑΝΤ1, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!