Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κοτόπουλο με κάρυ από τον Γιώργο Τσούλη: Το κόλπο με το γιαούρτι για μέγιστη απόλαυση

Κοτόπουλο με κάρυ από τον Γιώργο Τσούλη: Το κόλπο με το γιαούρτι για μέγιστη απόλαυση

Κοτόπουλο με κάρυ από τον Γιώργο Τσούλη. Μία λαχταριστή συνταγή για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις και φυσικά τα πικάντικα φαγητά.

 

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 350 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Dip με γιαούρτι – κάρυ

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθεί μία κρούστα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου.

Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και το dip με γιαούρτι- κάρυ.

Εκτέλεση για το dip με γιαούρτι- κάρυ: Σε ένα μικρό ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dip.

Tip μαγειρικής

Δε βάζουμε πάρα πολύ κάρυ γιατί θα πικρίσει το φαγητό μας

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Νηστίσιμο Ρυζόγαλο με Βελούδινη κρέμα!!

Υλικά 1 λίτρο Γάλα Βρώμη 120 γρ. Ρύζι Καρολίνα 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κόρν ...