Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ
Για τη ζύμη
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
- 2 κούπες φιλέ αμυγδάλου (180 γρ.)
- 3 κούπες Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) (500 γρ.)
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (700 γρ.)
- 2 βανιλίνες
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 12 λεπτά στους 170 c.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις βανιλίνες ,το θρυμματισμένο αμύγδαλο και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει.
- Μετράμε 25 γρ. το κάθε κομμάτι και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Παταμε με το δάχτυλο στην μέση του κάθε κουραμπιέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 180 c για 10-12 λεπτά.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε πολύ καλά με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!!