Για την ζύμη
- 750-800 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 500 γρ Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου),την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.
- Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.
- Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.
- Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι γ.ο.χ και το σπασμένο αμύγδαλο.
- Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι.
- Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 c.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.
Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!
Καλή σας επιτυχία!!