Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!

Για την ζύμη

  • 750-800 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 500 γρ Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος  (σε θερμοκρασία δωματίου),την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.
  2. Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.
  3. Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  4. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.
  5. Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι γ.ο.χ και το σπασμένο αμύγδαλο.
  6. Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι.
  7. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 c.
  9. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.

Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...