Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κρεμμυδόπιτα – Πλούσια γέμιση σε τραγανά φύλλα και όλη η παράδοση σε μια μπουκιά.

Κρεμμυδόπιτα – Πλούσια γέμιση σε τραγανά φύλλα και όλη η παράδοση σε μια μπουκιά.

Υλικά για την κρεμμυδόπιτα
1 ποτήρι χλιαρό νερό (280 γραμμάρια)
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
για το άλειμα των φύλλων βάζουμε 4 κ.σ. μαγειρικό λίπος και 4 κ.σ. σπορέλαιο
                                                Για τη γέμιση
λάδι
220 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι
2 με 3 ξερά χοντροκομμένα κρεμμύδια (500 γραμμάρια)
αλάτι
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο για το άλειμα της πίτας)
English language
1 glass warm water (280grm)
      2 soup spoons vinegar
      3 soup spoons seedoil
      salt
      500grm soft flour
for spreading the layers we add 4 soup spoons cooking fat and 4 soup spoons seedoil
for the stuffing
     oil
    220grm ham shanks
    2-3 thick chunked dry onions (500grm)
    salt
    3 eggs
    1/2 a mug milk
    freshly ground peper

(1/2 a wine glass seedoil for spreading the pie)

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...