Υλικά για την κρεμμυδόπιτα
1 ποτήρι χλιαρό νερό (280 γραμμάρια)
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
για το άλειμα των φύλλων βάζουμε 4 κ.σ. μαγειρικό λίπος και 4 κ.σ. σπορέλαιο
Για τη γέμιση
λάδι
220 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι
2 με 3 ξερά χοντροκομμένα κρεμμύδια (500 γραμμάρια)
αλάτι
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο για το άλειμα της πίτας)
English language
1 glass warm water (280grm)
2 soup spoons vinegar
3 soup spoons seedoil
salt
500grm soft flour
for spreading the layers we add 4 soup spoons cooking fat and 4 soup spoons seedoil
for the stuffing
oil
220grm ham shanks
2-3 thick chunked dry onions (500grm)
salt
3 eggs
1/2 a mug milk
freshly ground peper
(1/2 a wine glass seedoil for spreading the pie)
…