Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα όλων μας δεν είναι άλλο από την πατατοσαλάτα. Είναι γευστική, δροσερή και λαχταριστή συνταγή. Συνοδεύει άψογα τα ψητά κρέατα και φτιάχνεται στη στιγμή!
- 600 γρ. πατάτες
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 3 αυγά σφιχτά, βραστά
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Kαθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ξίδι σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
- Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.
athensmagazine.gr