Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 900 γρ αλεύρι γ.ο.χ (6 κούπες)
- 550 γρ χλιαρό νερό (2 κούπες και 1/4)
- 50 γρ νωπή μαγιά (18 γρ ξηρή μαγιά)
- 1 κτσ ζάχαρη
- 40 γρ ελαιόλαδο (4 κτσ)
-
2 κτγ αλάτι
-
προαιρετικά 50 ταχίνι
Για το άλειμμα
- 50 γρ νερό
- 1 κτσ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την νωπή μαγιά , την ζάχαρη αν θέλουμε σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε και 50 γρ ταχίνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κάνουμε τον φούρνο στόφα τον ανάβουμε για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 100 c τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τον χυλό μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ανάλογα το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί πάλι κάνοντας στόφα τον φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 10-15 λεπτά.
- Σε ένα ταψί κουζίνας αλείφουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Έτσι έχει καλύτερη επαφή δεν κουνιέται και ψήνεται καλύτερα!
- Βάζουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί και με απαλές κινήσεις ανοίγουμε την λαγάνα να έχει πάχος 1 εκ.(κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο ζυμάρι)
- Σε λίγο νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και αλείφουμε από πάνω και τις 2 τις λαγάνες.
- Με τα δάχτυλά μας πατάμε και τις 2 τις λαγάνες και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 180 c.
- Τις ψήνουμε και τις 2 μαζί και τις αλλάζουμε μετά από 30 λεπτά θέση έτσι ώστε να πάρουν και οι 2 ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα.
- Τις βάζουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω σε σχάρα.
Οι πιο εύκολες και νόστιμες λαγάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Φτιάξτε τις και θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!!