Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Λεμονόπιτα Σιροπιαστή αφράτη και αρωματική!!

Λεμονόπιτα Σιροπιαστή αφράτη και αρωματική!!

Τα Υλικά που θα χρειαστεί :

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ

500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φυλλα)

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό (2 κούπες)
  • 500 γρ ζάχαρη (2 κουπες)
  • Φλούδες από 1 λεμόνι

Για το μείγμα

  • 3 μέτρια αυγα
  • 150 γρ ζάχαρη (3/4 της κουπας)
  • 150 γρ γάλα (3/4 της κουπας)
  • 150 γρ ηλιέλαιο (3/4 της κουπας)
  • 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ(2 κτσ)
  • 1 κτγ μπεικιν παουντερ
  • 1 πρέζα αλατι
  • 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια

Ταψί 25χ30

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη ,τις φλούδες λεμονιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμου αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλατι και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθετουμε σιγά σιγά τους κρόκους από τα αυγά,το ηλιέλαιο και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ.
  4. Προσθετουμε το αλεύρι γ.ο.χ το μπεικιν, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
  5. Προσθετουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
  6. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαριζ και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Κόβουμε το φυλλο κρουστας σε φρου φρου και το αφρατευουμε με τα χέρια μας.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και ρίχνουμε τα μισά φυλλα.
  9. Προσθετουμε το μισό μείγμα και με μια μαριζ στρώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φυλλα το υπόλοιπο μείγμα στρώνουμε με την μαριζ να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 c.
  11. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή λεμονοπιτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες!!!

Η πιο νόστιμη σιροπιαστη λεμονοπιτα που θα όλοι θα λατρέψουν!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...