Ένα υπέροχο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, υπέροχη κρέμα και φρέσκα φρούτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα γλύκισμα, τόσο εύκολο στη παρασκευή του τόσο τέλειο στη γεύση του, που θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.
Υλικά
Για τη βάση:
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα Πτι Μπερ (200-220 γρ.)
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (113 γρ.) λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη κρέμα:
- 350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
- 230 γρ. έτοιμη σαντιγί
Για τα φρούτα και το γαρνίρισμα:
- 3-4 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
- 1 κομπόστα (567 γρ.) ανανά φέτες σε σιρόπι ή αντίστοιχη κομπόστα ροδάκινο ή 3 φρέσκα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες, όλα καλά στραγγισμένα σε χαρτί κουζίνας
- 16-18 φράουλες ώριμες, κομμένες σε φέτες
- 230 γρ. έτοιμη σαντιγί
- 1/2 φλ. (60 γρ.) καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι σοκολάτας
- 12 ή 16 κερασάκια Maraschino (ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψετε τα κομμάτια)
Εκτέλεση
Για τη βάση: Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα στο multi μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 23×33 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 3 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε την έτοιμη σαντιγί στο μείγμα τυριού, σε 2 δόσεις, και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα κρέμας τυριού-σαντιγί πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Για τα φρούτα και το γαρνίρισμα: Πάνω από τη κρέμα απλώνετε σε 3 στρώσεις τις φέτες φρούτων. Πρώτα στρώνετε τις φέτες μπανάνας σε ένα ενιαίο στρώμα, μετά μια στρώση ροδάκινα και τέλος τις φέτες φράουλας.
Πάνω από τα φρούτα απλώνετε τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Περιχύνετε το γλυκό σας με σιρόπι σοκολάτας, τοποθετείτε 12 ή 16 κερασάκια μαρασκίνο (ανάλογα τα κομμάτια που θα τη κόψετε) και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή ιδανικά και ένα ολόκληρο βράδυ.
[*] Η κρέμα τυριού-σαντιγί θα είναι πολύ ανάλαφρη. Σε περίπτωση που τη θέλετε σφιχτή ή θέλετε να διατηρήσετε το γλυκό σας αρκετές μέρες στο ψυγείο και δεν θέλετε να “νερώσει” η κρέμα, σε αυτή τη περίπτωση, θα βάλετε 1 κοφτό κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη και θα τη χειριστείτε ως εξής:
Βάζετε σε ένα μπολ 3-4 κ.σ. κρύο νερό, ρίχνετε από πάνω βροχηδόν τη σκόνη ζελατίνης, ώστε να πέσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του νερού. Την αφήνετε να μουλιάσει για 4 λ να απορροφήσει το νερό και να φουσκώσει. Τοποθετείτε το μπολ σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχετε ρίξει βραστό νερό, και περιμένετε για 3-4 λεπτά να διαλυθεί η ζελατίνη. Ανακατεύετε, την αφήνετε στην άκρη και μόλις κρυώσει καλά τη βάζετε μαζί με το μείγμα τυριού ζάχαρης και τα χτυπάτε. Συνεχίζετε τη διαδικασία ως έχει
athensmagazine.gr