Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Linguini με Πέστο Θυμαριού

Linguini με Πέστο Θυμαριού

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 25 γρ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 40 γρ. νερό

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνια λινγκουίνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο μαζί και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μία πάστα. Ιδανικά, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, το αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε για το μισό χρόνο απ’ ότι λέει η συσκευασία.
  3. Τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε μία κούπα από το νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  4. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ώστε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα, για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ρίχνουμε όλο το πέστο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

#VakiarosCooking

Δες επίσης

“Φτιάξε το πιο απολαυστικό κοτόπουλο της ζωής σου! 🍗 Μια συνταγή με καρύδα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! 😋”

Υλικά (για 4 άτομα): 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 2 κονσέρβες ...