ΥΛΙΚA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 25 γρ. φρέσκο θυμάρι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 20 γρ. καρύδια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. παρμεζάνα
- 40 γρ. νερό
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. μακαρόνια λινγκουίνι
- 2 λίτρα νερό
- 100 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο μαζί και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μία πάστα. Ιδανικά, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
- Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, το αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε για το μισό χρόνο απ’ ότι λέει η συσκευασία.
- Τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε μία κούπα από το νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ώστε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα, για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ρίχνουμε όλο το πέστο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
#VakiarosCooking
Post Views: 158