Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας.
Υλικά
- 300 γραμμάρια φέτα
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- Λάδι
- Πιπέρι
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
- Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
- Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
- Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
athensmagazine.gr