Υλικά
200 γρ γιαούρτι (3/4 της κούπας)
- 125 γρ νερό (1/2 κούπα)
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει (1 κούπα και 1/4 της κούπας)
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- Μέλι
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το αραιώνουμε με το νερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη.
- Βάζουμε την ζύμη σε ένα κορνέ.
- Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Με μια οδοντογλυφίδα ελέγχουμε το λάδι.
- Κόβουμε την μύτη από το κορνέ και πατάμε ελαφρώς να βγει η ζύμη.
- Με ένα ψαλίδι κόβουμε κάθε φορά την ζύμη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Ρίχνουμε τους λουκουμάδες σε ένα μπολ και τους πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα.
- Μπορείτε να τους σερβίρετε με πραλίνα σοκολάτας, λευκή ή κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας σας!!
Οι λουκουμάδες έιναι έτοιμοι να τους απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!!
Καλή σας επιτυχία!!