Ηταν μεγάλη η συντριβή των υπουργών, όπως όλοι είδαμε, στο προχθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών.
Ειδικά η κ.Κεραμέως δε σήκωσε κεφάλι από τη θλίψη της, θα δείτε στις σχετικές φωτογραφίες. Ηταν τόσο μεγάλη η στεναχώρια όλων τους, ώστε την ίδια μέρα η αστυνομία τιμώντας την ιστορική διαδήλωση πάνω από 100.000 ανθρώπων στην Αθήνα, έσπασε το κεφάλι μιας εκπαιδευτικού, ενώ την επόμενη συνέλαβαν μαθητή στην Πάτρα για τις καταλήψεις διαμαρτυρίας και προσπάθησαν να πείσουν εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία…
Ας τα δούμε αναλυτικά ώστε να εμφανιστεί η ελαφρότητα όλων όσοι σπαράζουν το πρωί και απεργάζονται μέτρα καταστολής το μεσημέρι:
Θύμα της απρόκλητης επίθεσης που εξαπέλυσαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις την ώρα της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, έπεσε και μία εκπαιδευτικός, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης».
Στην καταγγελία του ο Σύλλογος αναφέρει πως η Βασιλική Στρατάκη, δασκάλα στο 1ο δημοτικό Νέας Ιωνίας τραυματίστηκε κατά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο μέτωπο.
Τη δική της εκδοχή δίνει η ΕΛ.ΑΣ. Με μια ανακοίνωση διαψεύδει το δολοφονικό χτύπημα ενστόλων σε βάρος μιας εκπαιδευτικού από τους πολλούς, που τίμησαν τη μνήμη των νεκρών, χωρίς να απαντά για τους υπόλοιπους τραυματίες και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας από τα Προπύλαια μέχρι το Θησείο και το Μεταξουργείο. «Αναφορικά με περιστατικό που περιγράφεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τραυματισμό γυναίκας από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός από αστυνομικές δυνάμεις… Η εν λόγω ανάρτηση θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί» τονίζεται στο δελτίο Τύπου.
Ωστόσο η φωτογραφία της τραυματισμένης δασκάλας (Ap / Iason Raissis) τραβήχτηκε από φωτορεπόρτερ του Associated Press, το οποίο τη φιλοξενεί με την εξής «αποκαλυπτική» λεζάντα:
«Διαδηλώτρια, της οποίας το πρόσωπο είναι γεμάτο αίματα, παρακολουθεί τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, στο κέντρο της Αθήνας. Η γυναίκα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά συμφώνησε να φωτογραφηθεί υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ σε ένα απρόκλητο περιστατικό». Αυτό γράφει και ο ανταποκριτής του AP, Ιάσωνας Ραίσης, στον λογαριασμό του στο Facebook, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συνέλαβαν μαθητή…
Σε σύλληψη του προέδρου του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, που τελεί υπό κατάληψη, προχώρησαν χθες οι αρχές.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Αχαϊα, κατήγγειλαν τις αρχές για την σύλληψη και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Ταραμπούρα. Στην συνέχεια, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας έκανε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έκανε παρέμβαση στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας.
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία μαθητών γυμνασίου, ο ένας εκ των 2 πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο, που είναι σε κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές.
Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη.
Έχει ήδη πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κυβέρνηση, για να αφεθούν ελεύθεροι, από τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στη Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι μαθητές, που με ευθύνη της κυβέρνησης κρατούνται στο τμήμα! Η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσει!». Το παιδί τελικά αφέθηκε ελεύθερο.
Δείτε βινεο από τη σύλληψη:
Σχολική βία οι μαθητικές κινητοποιήσεις…
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι μόλις μια μέρα πριν ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για τη σχολική βία στη Βουλή. Το οποίο όμως, παρατηρεί η ΔΟΕ αλλά και ο Νίκος Φίλης, εντάσσει στον σχολικό εκφοβισμό την «… παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων» η οποία είναι φανερό ότι αποτελεί πολιτική και όχι επιστημονική προσέγγιση αφού, ολοφάνερα, παραπέμπει στο φαινόμενο των καταλήψεων» Επίσης η ΔΟΕ τονίζει ότι για μια ακόμη φορά, αυτοί που θα επωμισθούν το βάρος της διαχείρισης, των παρεμβάσεων και του συνόλου των επώνυμων αλλά και ανώνυμων καταγγελιών (άρθρα 7, 8 και 9), θα είναι οι εκπαιδευτικοί.
Στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης, είχε ζητήσει την απόσυρση της πρόβλεψης που εντάσσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις στη σχολική βία, λέγοντας ότι αν αυτό γίνει, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κατευθύνσεις αυτού του νομοσχεδίου. Δεν εισακούστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε.
«Το νομοσχέδιο αυτό που έχετε την αξίωση να το στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης – αλλά ευτυχώς δεν βρίσκετε ανταπόκριση – συμπεριλαμβάνει τις μαθητικές κινητοποιήσεις σε έναν ευρύ ορισμό για τη σχολική βία» είπε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Νίκη Κεραμέως: «Ποια η λογική να συμπεριλαμβάνετε στη σχολική βία τις μαθητικές κινητοποιήσεις; Τέτοια συνεννόηση θέλετε;»
Τηλεκπαίδευση εναντίον καταλήψεων
Η υποκρισία του Υπουργείου Παιδείας και ορισμένων Διευθυντών που αποδεικνύονται «υπουργικότεροι» της Υπουργού είναι τόση, ώστε χθες η υπουργός μας έδειχνε στο Υπουργικό Συμβούλιο πόσο συγκλονισμένη είναι με την τραγωδία των Τεμπών, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρεί να επιβάλει υπόχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία , στους μαθητές που διαμαρτύρονται για το έγκλημα…
Μάλιστα επιχειρεί να το κάνει με βάση περυσινό ΦΕΚ, το οποίο όμως ΔΕΝ έχει επικαιροποιηθεί για εφέτος, ενώ αγνοεί το νόμο 4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου Τομέα και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».
Αυτό καταγγέλλει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες…».
«Πώς, λοιπόν, μπορεί να γίνει αυτό, όταν η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες είναι αδύνατη λόγω των μαθητικών καταλήψεων;», αναρωτιέται η ΕΛΜΕ.
Και, φυσικά, η αξιολόγηση
Εννοείται ότι παρά τη μεγάλη της θλίψη, η κ.Κεραμέως δεν ξεχνά ότι έχει και μια ατομική αξιολόγηση να επιβάλλει προτου εγκαταλείψει αυτή τη θέση.
Ακόμα μια προσπάθεια αξιολογητή να προχωρήσει σε ατομική αξιολόγηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικότητας ΠΕ03 παρά την απόφαση της ΟΛΜΕ και της τοπικής ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή, αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη.
Και για ακόμα φορά, η προσπάθεια εμποδίστηκε και ματαιώθηκε απόπ τους εκπαιδευτικούς. Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει τη νέα απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης με πρώτα «θύματα» τους νεοδιόριστους και τονίζει ότι χρειάζεται επαγρύπνιση γιατί «αν οι νεοδιόριστοι μείνουν μόνοι τους και υποχωρήσουν, τότε έρχεται η σειρά όλων μας, και η κυβέρνηση θα έχει στρώσει το δρόμο για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, για το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, για το καθεστώς άνισων αμοιβών στους εκπαιδευτικούς»
Η ΕΛΜΕ καλεί τη Δευτέρα 13/3 στις 7.30 μμ στη τηλε σύσκεψη – ενημέρωση της ΕΛΜΕ (για το λινκ θα υπάρχει ενημέρωση).
alfavita