Υλικά:
- 150 γρ. γάλα πλήρες
- 180 γρ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο, σε σκόνη
- 150 γρ. mix τυριών
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
Για το σερβίρισμα:
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να κάψει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το mix τυριών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ξανά, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
akispetretzikis.com