Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες baby! Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας.
Υλικά
- 2 κιλά πατατούλες Baby με τη φλούδα
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 λεμονιών το χυμό
- 2 πορτοκαλιών το χυμό
- 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1/2 λεμονιού το ξύσμα
- 1 κ.σ. δενδρολίβανο, θρυμματισμένο + 4-5 κλωναράκια επιπλέον
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού.
- Ρίχνετε το ζωμό κότας, τοποθετείτε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1-1 ½ ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό βραστό νερό.
athensmagazine.gr