Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μάλιστα, έχουν ένα πολύ σημαντικό προτέρημα… μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους… γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα βαρεθείς ποτέ. Παρακάτω θα ανακαλύψεις μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με φέτα.
Υλικά
- ½ πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 250γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 6-7 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ.σούπας ξερό δυόσμο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό αλλά δεν τα στραγγίζετε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1 λεπτό το σκόρδο. Δεν θέλετε να τηγανιστεί πολύ και να μαυρίσει, απλά να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τη φέτα και τα μυρωδικά και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνετε και τα μακαρόνια με όσο νερό παίρνει η κουτάλα.
- Ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά σας και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένη ντομάτα.
olivemagazine.gr