Μία εύκολη συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα με μπέικον και ντοματίνια που θα γίνει ανάρπαστη.
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια αξιόπιστη επιλογή για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, σπαγκέτι μπολονέζ, καρμπονάρα, πέστο, αραμπιάτα -οι επιλογές είναι αμέτρητες και όλες εξίσου νόστιμες.
Ωστόσο, η μακαρονάδα μπορεί να γίνει μία ακόμη απλούστερη υπόθεση αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και να λερώσετε πολλά σκεύη.
Η συγκεκριμένη συνταγή με ντοματίνια, μπέικον και μπλε τυρί είναι η τέλεια λύση για ένα απλό και εύκολο πιάτο, καθώς μπορείτε να τη φτιάξετε γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος. Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός γεύσεων που συνιστά ένα ολοκληρωμένο γεύμα, ιδανικό για ένα τραπέζι μεταξύ φίλων.
Υλικά
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. blue cheese
3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αραιωμένο σε νερό
500 γρ. κοχύλια
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κεσεδάκι ντοματίνια, ξεπλυμένα και κομμένα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε το ζωμό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
Σιγοβράζουμε λίγο ακόμα, εάν είναι απαραίτητο, και προσθέτουμε το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
iefimerida.gr