Μακαρονάδα με σολομό! Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με σολομό, βότκα, και τριμμένη παρμεζάνα. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής
- 2 μεγάλα φιλέτα σολομό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 ml χυμό ντομάτας (έρχεται σιγά σιγά ο καιρός του φυσικού χυμού της)
- 2 σφηνάκια βότκα
- 250 ml γάλα εβαπορέ
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Τα βγάζουμε 3 λεπτά λιγότερο από το κανονικό και τα στραγγίζουμε αμέσως.
Σε βαθύ, πλατύ σκεύος τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρές ροδελίτσες. Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Τρία λεπτά μετά προσθέτουμε το γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος αλλά το αποτέλεσμα με το εβαπορέ είναι ίδιο και σίγουρα πιο υγιεινό.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά για να μη κόψει το γάλα και προσθέτουμε τα φιλέτα του σολομού τεμαχισμένα σε μπουκίτσες (δεν αφήνουμε πάνω καθόλου από το δέρμα του ψαριού). Περίπου 3 με 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμο το ψάρι. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί εντελώς ο ευαίσθητος σολομός.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
athensmagazine.gr