Από τα λατρεμένα των παιδιών μακαρόνια με κιμά μέχρι τη δημοφιλή στους ενήλικες «πάστα» με θαλασσινά και από τα vegetarian σπαγγέτι με βασιλικό ως την αυθεντική καρμπονάρα, οι μακαρονάδες της καρδιάς μας είναι εδώ, έτοιμες να ικανοποιήσουν διαφορετικές διατροφικές επιλογές, γευστικές απαιτήσεις και ορέξεις.
Συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)
Η συνήθεια να βάζουμε κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα, αποτελεί έναν δημοφιλέστατο «εξελληνισμό» της ιταλικής συνταγής, που περιέχει μόνο αυγά και μπέικον. Δείτε πώς θα φτιάξετε το αυθεντικό ιταλικό πιάτο πατώντας εδώ. Αν πάλι ονειρεύεστε μια μακαρονάδα με πλούσια λευκή κρέμα πατήστε εδώγια τη συνταγή της.
Συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Ίσως η πιο δημοφιλής μακαρονάδα στην ελληνική επικράτεια, πολύ αγαπητή και στα παιδιά. Η σάλτσα αλλάζει χαρακτήρα αν περιέχει φρέσκες, γλυκοφάγωτες ντομάτες ή ντοματίνια. Ωστόσο και με τυποποιημένα ντοματάκια γίνεται υπέροχη. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.
Συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πέστο
Η σάλτσα βασιλικού εισέβαλε τις τελευταίες δεκαετίες στο τραπέζι μας και αγαπήθηκε ιδιαίτερα, αφού η γνώριμη ευωδιά του εμβληματικού μεσογειακού μυρωδικού, της άνοιξε εύκολα την πόρτα της ελληνικής κουζίνας. Προτιμήστε να φτιάξετε το δικό σας πέστο για μεγαλύτερη απόλαυση. Δείτε τη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πέστο πατώντας εδώ.
Συνταγή για ιταλοαμερικάνικα μακαρόνια με κεφτεδάκια
Εξαιρετικά διαδεδομένο πιάτο μεταξύ των Ιταλών μεταναστών στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού, οπότε πουλιόταν και σε κονσέρβα, τα σπαγγέτι με ζουμερά κεφτεδάκια σε ντοματένια σάλτσα σταδιάκα κατέκτησαν τις κουζίνες όλου του λεγόμενου δυτικού κόσμου. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.
Συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με θαλασσινά
Τα ζυμαρικά δένουν υπέροχα με καλομαγειρεμένα δώρα της θάλασσας σε πιάτα που αποπνέουν ένα αέρα εκλέπτυνσης και τα αγαπούν και οι πλέον απαιτητικοί ουρανίσκοι. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.
ethnos