Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις και τα μπιφτέκια σου βγαίνουν “στεγνά”.
1.Διαλέγεις το λάθος κρέας
Αν θέλεις πραγματικά ζουμερό μπιφτέκι ο καλύτερος κιμάς είναι ο μοσχαρίσιος και μάλιστα με λίγο λιπάκι. Εννοείται ότι ο άπαχος κιμάς είναι ότι πιο διαιτητικό και υγιεινή επιλογή, ωστόσο, το ζουμερό αποτέλεσμα δυστυχώς τη δίνει το λίπος. Όσο λιγότερο λίπος, τόσο πιο στεγνό γίνεται το μπιφτέκι.
2. Δεν τα έχεις πλάσει σωστά
Τα καλύτερα μπιφτέκια είναι τα χειροποίητα. Καλή η μηχανή που τα πλάθει και στα δίνει έτοιμα – όπως αυτή που έχουν τα κρεοπωλεία – όμως το χειροπίητο σπιτικό μπιφτέκι έχει άλλη νοστιμιά. Το σωστό πλάσιμο δε θέλει πολύ πίεση. Μη το κάνεις ιδιαίτερα συμπαγές πιέζοντάς το. Ένα απαλό πλάσιμο αρκεί.
3. Το γυρνάς πολύ γρήγορα
Για να γίνει το μπιφτέκι τραγανό και ζουμερό μην το γυρίσεις πολύ γρήγορα. Άσε το από τη μια πλευρά να ψηθεί καλά και μόνο τότε γύρισέ το από την άλλη.
4. Μη το πιέζεις
Αν πιέσεις το μπιφτέκι την ώρα που το ψήνεις θα βγάλει τα ζουμάκια του και το λιπάκι που το κάνει ζουμερό. Δεν είναι αυτός ο στόχος σου αν το θέλεις αφράτο και ζουμερό, Σταμάτα λοιπόν την κακή συνήθεια να το ζουλάς με το πιρουνάκι
athensmagazine.gr