Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μανιτάρια φρικασέ – Δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμα γίνονται

Μανιτάρια φρικασέ – Δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμα γίνονται

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πόρτομπελο κομμένα σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
  • έναν κύβο λαχανικών

Για το αυγολέμονο (προαιρετικά)

  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ελαφρά. Ρίχνετε μέσα και τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν όλα μαζί περίπου 10′.
  2. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό διαλύετε τον κύβο λαχανικών και τον ρίχνετε στο φαγητό σας. Αλατοπιπερωνετε αναλόγως και αφήνετε να το φαγτό να βράσει για 10′.
  3. Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε το μαρούλι, το κόβετε σε κομμάτια, το ζεματίζετε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μαζί με τον άνηθο στην κατσαρόλα. Αφήνετε να μαγειρευτούν λίγο ακόμη όλα μαζί, χωρίς να λιώσουν.
  4. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε το αυγό με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα για να αλλάξετε τη θερμοκρασία από το αυγολέμονο και να μη σας κόψει. Ρίχνετε το κάπως χλιαρό μείγμα αυγού-λεμονιού στο φαγητό, ανακατεύετε και αποσύρετε άμεσα από τη φωτιά.
Tip. Για να μετατρέψετε το πιάτο σε νηστίσμο και vegan αποφεύγετε το αυγό και δένετε το ζωμό του φαγητού με λίγο κορν φλάουρ και λεμόνι σε μια νόστιμη, πυκνή σαλτσούλα.

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...