Φτιάξτε ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με τραγανό μπισκότο και καραμέλα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.
Υλικά
- 110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
- 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 φύλλο ζελατίνης
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλάκι κορν φλάουερ
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετείτε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη.
- Αλέθετε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνετε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
- Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Παράλληλα φτιάχνετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζετε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατεύετε, αφού την έχετε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση σας και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
athensmagazine.gr