Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Υγεία / Μεγάλη προσοχή: Αν έχετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας βγάλτε το αμέσως!

Μεγάλη προσοχή: Αν έχετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας βγάλτε το αμέσως!

Αισθάνεστε ότι το ψυγείο σας μικραίνει συνεχώς; Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή βάζετε μέσα πράγματα που δεν πρέπει. Πολλοί κάνουν το λάθος να φορτώνουν το ψυγείο τους με όλα τα ψώνια τους, αλλά δεν ξέρουν ότι έτσι σκοτώνουν την γεύση πολλών τροφίμων.

Διαβάστε παρακάτω ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο:

  • Αρτοποιήματα: Τα αρτοποιήματα στο ψυγείο έχουν την τάση να μπαγιατεύουν. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για να παραμείνουν φρέσκα.
  • Πατάτες: Στις πατάτες δεν αρέσει το κρύο, γιατί μετατρέπει τα άμυλα σε σάκχαρα και χαλάει την γεύση τους.
  • Ντομάτες: Γίνονται πολύ μαλακές και καταστρέφεται η φυσική τους γεύση.
  • Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια χάνουν την γεύση τους όταν τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Φρούτα με σκληρά κουκούτσια (ροδάκινα, δαμάσκηνα, κλπ.): Χρειάζονται αέρα και ήλιο, όπως τα φυτά. Βάλτε τα σε σημείο που να τα χτυπά ο ήλιος για να ωριμάσουν και να γίνουν γλυκά και ζουμερά.
  • Ολόκληρα πεπόνια: Τα πεπόνια στο ψυγείο χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους, τα οποία είναι τα σημαντικότερα συστατικά τους.
  • Μήλα: Διατηρήστε τα μήλα έξω από το ψυγείο, ώστε να είναι τραγανά και γευστικά.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο χάνει την γεύση του στο ψυγείο. Αφήστε που ολόκληρο το ψυγείο σας θα μυρίζει σκόρδο.
  • Αλεσμένος καφές: Παρ’όλο που είναι καλό να διατηρείτε τους κόκκους καφέ κρύους, δεν πρέπει να τους βάζετε στο ψυγείο, γιατί δημιουργείται υγρασία και έτσι χαλάνε και χάνουν την γεύση τους. Προτιμήστε ένα αεροστεγές δοχείο.
  • Καυτερές σος: Το κρύο κάνει τις καυτερές σος να χάνουν την γεύση τους. Επίσης, αλλάζει το ιξώδες τους κι έτσι βγαίνουν από το μπουκάλι πιο δύσκολα.
  • Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο ζαχαρώνει και σκληραίνει. Βάλτε το σε ένα ντουλάπι για να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.
  • Μπαχαρικά: Το κρύο θα σκοτώσει την γεύση τους, που είναι και η πραγματική αξία τους.
  • Λάδια: Τα λάδια στο ψυγείο γίνονται πιο σκληρά και χάνουν την απαλότητα σας. Μόνο τo καρυδέλαιο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.
  • Βασιλικός: Πολλοί βάζουν τον βασιλικό στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την γεύση του. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Το κρύο σκοτώνει την γεύση. Για περισσότερη φρεσκάδα, διατηρήστε τον βασιλικό μέσα σε νερό και αλλάζετέ τον κάθε 3 μέρες.

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Υψηλή χοληστερόλη: 6 ασυνήθιστα σημάδια στα πόδια που υποδεικνύουν πρόβλημα

Η υψηλή χοληστερόλη είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως “σιωπηλή δολοφόνος” καθώς μπορεί να αυξήσει ...