Το πιο ανοιξιάτικο και το πιο αγαπημένο φρούτο της εποχής αυτής είναι χωρίς αμφιβολία οι φράουλες.
Τις λατρεύουμε, τις τρώμε σκέτες ή στην αγαπημένη μας κρέπα, στο smoothie ή στον χυμό, στα γλυκά και γενικά παντού.
Έλα όμως που το να καθαρίσεις τις φράουλες, ένα από τα πιο ραντισμένα φρούτα που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να αποδειχτεί σπαζοκεφαλιά.
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως σε αντίθεση με ό,τι έκανε η μαμά σου, που σου καθάριζε τις φραουλίτσες και τις έβαζε πλυμένες και κομμένες στο ψυγείο, η πρακτική αυτή εξασφαλίζει πως οι φράουλες θα γίνουν ακατάλληλες προς κατανάλωση πιο γρήγορα.
Το βασικό είναι λοιπόν να μην πλύνεις ούτε μία φράουλα μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη που θα την καταναλώσεις. Αυτό το σπογγώδες περίβλημα είναι σαν σφουγγαράκι που θα απορροφήσει όλη την υγρασία, όσο καλά κι αν σκουπίσεις τις φράουλες μετά το καθάρισμα.
Αν αγοράζεις βιολογικές φράουλες, ένα απλό ξέπλυμα με νερό κάτω από τη βρύση, αρκεί. Σκουπίζεις με χαρτοπετσέτα και απολαμβάνεις.
Αν πάλι αγοράζεις απλές φράουλες, μη βιολογικής καλλιέργειας, θες μερικά βήματα παραπάνω.
1. Για να φύγουν τα χημικά, γεμίζεις ένα μπολ με 4 μέρη νερού και 1 μέρος λευκού ξιδιού.
2. Βυθίζεις τις φράουλες και τις αφήνεις για 20 λεπτά.
3. Ξεπλένεις κάτω από τρεχούμενο νερό, κρύο και σκουπίζεις με χαρτοπετσέτα.