Ο Μπρους Κάμπελ, είναι 73 ετών, ζει σε ένα αεροπλάνο Boeing 727. Το αεροπλάνο που φιλοξενούσε 200 επιβάτες, εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε σπίτι.
Συνολικά, είναι 1.066 τετραγωνικά πόδια και ζυγίζει περίπου 70.000 λίβρες. Αγόρασε το αεροπλάνο για 100.000 δολάρια το 1999 και ξοδεύει 370 δολάρια/μήνα σε φόρους ακινήτων και ηλεκτρική ενέργεια.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον. Εκεί βρίσκεται πλέον μόνιμα το Boeing του. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, δήλωσε στο CNBC Make It ότι το όνειρο του να ζει μέσα σε ένα αεροπλάνο ξεκίνησε όταν είδε ένα στην τηλεόραση όταν ήταν 15 ετών.
Αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει σε ένα. Το 1999, ο Κάμπελ αποφάσισε ότι θα το έκανε επιτέλους, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, έτσι προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο.
«Αυτό ήταν ένα λάθος της κατηγορίας Whopper. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Οι εταιρείες διάσωσης είναι καταστροφικές», είπε ο Κάμπελ. «Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε απλώς ένα jetliner εντελώς άθικτο και πλήρως λειτουργικό, εκτός ίσως από την αφαίρεση των κινητήρων».
Έπειτα από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε το αεροσκάφος στην Ελλάδα, το οποίο είχε βαριά ιστορία καθώς ήταν συνδεδεμένο με το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση.
Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του θρύλου της ελληνικής ναυτιλίας το 1975. Ο αείμνηστος μεγιστάνας ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Ζακλίν Κένεντι Ωνάση, όταν πέθανε.
Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια γι’ αυτό και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Όρεγκον για να το προετοιμάσει για να το αναλάβει. Μόλις το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στο σημείο που βρίσκεται έως σήμερα. Αυτή η διαδικασία περιελάμβανε την αφαίρεση των κινητήρων και άλλων στοιχείων, έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει ποτέ ξανά. Κόστισε συνολικά 120.000 δολάρια.
«Όταν ζεις σε μια δομή σαν αυτή, νιώθεις λίγο πιο ικανοποιημένος με τη ζωή σου», είπε. «Και αν είστε μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε που εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι απλώς ένα πιο χαρούμενο μέρος για να ζεις».
Ξόδεψε περίπου 15.000 δολάρια και 2 χρόνια φτιάχνοντας το αεροπλάνο σε ένα σπίτι
Ο Κάμπελ πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν προσωρινό νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι υπηρεσίας φαγητού από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι του.
Στη θέση μιας σόμπας, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρα, τα οποία μόλις και μετά βίας χρησιμοποιεί. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, επομένως είναι μια μίνιμαλ κουζίνα», σημείωσε. Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει τον καναπέ φουτόν του, ο οποίος λειτουργεί ως χώρος ύπνου, και τον πάγκο εργασίας του.
Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, τα οποία περιλαμβάνουν 220 δολάρια το μήνα σε φόρους ακινήτων και μεταξύ 100 και 250 δολάρια το μήνα σε ηλεκτρική ενέργεια. Επειδή μοιράζει ως επί το πλείστον τον χρόνο του μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, η ελπίδα του είναι να έχει μια μέρα ένα αεροπλάνο – σπίτι και εκεί. «Πρόκειται να στήσω ένα σπίτι που αγαπώ σε μια χώρα που αγαπώ και με ανθρώπους που αγαπώ», λέει στην κάμερα. «Αν μπορέσω απλά να ανακτήσω τα νιάτα μου, όλα θα πάνε καλά».