Είναι εκείνες οι παραδοσιακές συνταγές που περνάνε από στόμα σε στόμα και αποτελούν τον απόλυτο «άσο στο μανίκι» όσων θέλουν να ετοιμάσουν γρήγορα και εύκολα ένα πεντανόστιμο έδεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 200 γρ. φέτα σκληρή
- 1 αυγό
- 6-7 φυλλαράκια δυόσμου
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε αλεύρι, ηλιέλαιο και κρασί σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε για να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Το ζυμάρι δεν θα είναι σφιχτό, αλλά αφράτο και σχεδόν χυλός
- Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη φέτα και τον δυόσμο για τη γέμιση
- Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και το ανοίγουμε στην παλάμη του χεριού.
- Καλό είναι να χρησιμοποιούμε γάντια ελαφρώς λαδωμένα, για να μην κολλάει στα χέρια
- Βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Στρώνουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις ανάμεσά τους καθώς θα φουσκώσουν
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
athensmagazine.gr