Υλικά:
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
-
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
3 χρωματιστες πιπεριές κομμένες σε φέτες
-
Λίγο φρέσκο Θυμάρι
-
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
-
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε το θυμάρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.