Τι μπορείς να κάνεις αν ξέμειναν υπολείμματα μαρμελάδας στο βαζάκι, αν ξεράθηκαν μερικές φέτες κέικ, αν περίσσεψαν λαχανικά, ψωμί ή τυριά…
Αν ξέμειναν υπολείμματα μαρμελάδας στο βαζάκι
Μπορείτε σ’ αυτό το βάζο να χτυπήσετε τα υλικά της επόμενης βινεγκρέτ δίνοντας στη φρέσκια πράσινη σαλάτα σας ελαφρύ άρωμα και γλυκόξινη γεύση απ’ τα φρούτα της μαρμελάδας που τελείωσε.
Αν περίσσεψαν φέτες κέικ ή τσουρέκι
Μπορείτε να απλώσετε τις φέτες κέικ ή τσουρέκι που άρχισαν να ξεραίνονται σε μικρό ταψάκι, να τις ραντίσετε με το λικέρ της αρεσκείας σας και να τις σκεπάσετε με κρέμα από άνθος αραβοσίτου. Έτσι θα έχετε ένα πανεύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Αν μπαγιάτεψε το ψωμί
Μπορείτε να κόψετε το μπαγιάτικο ψωμί σε λεπτές φέτες, να το ψήσετε στο φούρνο και να φτιάξετε τις δικές σας φρυγανιές, να το χρησιμοποιήσετε σε κεφτέδες και μπιφτέκια ή να κρουτόν για τις σαλάτες κόβοντάς το σε κύβους. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Για περισσότερες ιδέες αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού πατήστε εδώ.
Αν σας περίσσεψαν μικρά κομμάτια απ’ τα τελειώματα των τυριών
Μπορείτε να τα λιώσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, λίγο γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και να κάνετε μια νόστιμη λευκή σάλτσα για τα μακαρόνια σας.
Αν σας περίσσεψαν λαχανικά
Δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε εκείνα τα καρότα; Έχει ξεμείνει μισό κρεμμύδι, μια πατάτα, δυο μπουκετάκια μπρόκολο, που δε φτάνουν για καμιά ολοκληρωμένη συνταγή; Ο πιο νόστιμος τρόπος να …αυγατίσετε διάφορα περισσευούμενα λαχανικά είναι μια σούπα λαχανικών βελουτέ. Βράστε τα να μαλακώσουν με κύβο ή χωρίς, πολτοποιήστε τα με το ζωμό στο μπλέντερ, ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα, προσθέστε γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος ή τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα και έτοιμη.
ethnos