Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή!

Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή!

Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής είναι η μουσταλευριά. Κύριο συστατικό του είναι ο μούστος, ενώ οι ρίζες του ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστό ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Για την παραδοσιακή Μουσταλευριά θα χρειαστούμε: 3 ½ φλυτζάνια μούστο, ½ φλυτζάνι νισεστέ, ½ φλυτζάνι νερό, Σουσάμι, Κανέλα, Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος, ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

dogma

Δες επίσης

Συνταγή για Δίπλες όλα με μια κούπα!! Χωρίς ζυγαριά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : ΓΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1,5 κούπα νερό (400 γρ.) 3 ...