-
1,5 lt γάλα
-
6 κ.σ. κορν φλάουρ
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
-
1 ή 2 αυγά (προαιρετικά)
Για τη Μπεσαμέλ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
- Η συνταγή μου αυτή για την εύκολη και γρήγορη μπεσαμέλ παραμένει βελούδινη, τρεμουλιαστή και αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.
- Επιπλέον μπορεί να γίνει με ή και χωρίς αυγά
- Χρησιμοποιήστε την φανταστική αυτή σάλτσα για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τονμουσακά με εύκολη μπεσαμέλ, λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ, κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ που αγαπάει όλη η οικογένεια.
argiro.gr