Σε όλους αρέσουν τα μπιφτέκια αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο να στεγνώσουν στον φούρνο. Όμως οι γιαγιάδες και οι σεφ ξέρουν τα ιδανικά κόλπα για να βγαίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια.
Ακολουθεί το κόλπο της γιαγιάς Τάσιας που θα σας λύσει τα χέρια.
Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα
- Βούτυρο
- Παγάκι
Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.
Το μυστικό της γιαγιάς Τάσιας για να μην διαλύονται τα μπιφτέκια
Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.
Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.
athensmagazine.gr