Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με παρμεζάνα έτοιμες σε 10′

Μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με παρμεζάνα έτοιμες σε 10′

Ένα γρήγορο, εύκολο και γρήγορο σνακ για το σαββατόβραδο και το οικογενιακό movie night ή για την παρέα που θα έρθει στο σπίτι για κρασάκι.

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 αυγά medium, χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
  • Για το πανάρισμα: Για το πανάρισμα, θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο 1ο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Στο 2ο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στο 3ο μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά, 80 γρ. από την παρμεζάνα, το μπούκοβο, τη ρίγανη το σκόρδο και την πάπρικα.
  • Παίρνουμε μία-μία τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις βουτάμε στο αλεύρι. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τις βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς. Τέλος, τις πανάρουμε καλά στην φρυγανιά με την παρμεζάνα και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να χρυσαφίσουν. Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε τις κοτομπουκιές με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ και σπιτική μουστάρδα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...