Υλικά
- Μπριζόλες 4 τεμ χοιρινές λαιμού
- Κολοκυθάκια 5 μέτρια τεμ
- Πατάτες 2 τεμ
- Ντομάτες 3 τεμ ψιλοκομμένες
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού
- Δεντρολίβανο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
- Μουστάρδα πικάντικη 1 κουτάλι της σούπας
Οδηγίες
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Ενώνουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, βάζουμε το δεντρολίβανο,την ρίγανη,το πιπέρι το αλάτι,την πάπρικα,το ελαιόλαδο την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τις μπριζόλες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάει παντού και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψουμε το φαγητό μας. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε την λαδόκολλα ώστε να αποκτήσει χρώμα το φαγητό μας. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
chefoulis.gr