Θεϊκό γλυκό με άρωμα καφέ και μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σαντιγί. Φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου και σίγουρα θα ξετρελαθούν όλοι!
Υλικά
- 500 g. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 g. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- Δυο δόσεις εσπρέσο
- 30 μπισκότα πτι μπερ
- Κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε απαλή σαντιγί.
- Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τον καφέ στη σαντιγί και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ, ίσα να βραχούν. Στρώνουμε τα πτι μπερ σε ταψάκι 15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την σαντιγί. Συνεχίζουμε το μοντάρισμα του γλυκού και δημιουργούμε στρώσεις με τα μπισκότα και την σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά).
athensmagazine.gr