Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μυρωδάτη συνταγή για νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια, λαχταριστά όπως της γιαγιάς

Μυρωδάτη συνταγή για νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια, λαχταριστά όπως της γιαγιάς

Νηστίσιμα ροξάκια: Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και οι περισσότερες νοικοκυρές προσπαθούν να σκεφτούν νηστίσιμες συνταγές. Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση μιας νηστίσιμες συνταγής για γλυκό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμα ροξάκια – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Νηστίσιμα ροξάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 125 ml ζεστό νερό
– 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
– 125 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
– 250 ml ελαιόλαδο
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 500 γραμμάρια αλεύρι
– Μίση κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 4 ποτήρια νερού, με νερό
– 4 ποτήρια νερού, με ζάχαρη
– Χυμό μισό φρέσκου λεμονιού
– Σιρόπι

Νηστίσιμα ροξάκια: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στο μπολ 125 ml ζεστό νερό, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε, με πιρούνι.
– Ρίχνουμε 125 ml χυμό φρέσκο πορτοκαλιού, 250 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με πιρούνι.
– Ρίχνουμε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια και σιγά – σιγά 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη.
– Τη σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
– Στην συνέχεια τη μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
– Το ένα κομμάτι, το βάζουμε σε μπολ.
– Ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι, μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα, 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
– Τα άλλα 3 κομμάτια, τα ανοίγουμε φύλλα.
– Όποτε παίρνουμε ζύμη από κακάο την κάνουμε κορδόνι, την τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου, το ρολάρουμε και κόβουμε ίσα κομμάτια.
– Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
– Όταν τελειώσουμε την διαδικασία τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
– Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
– Βράζουμε 4 ποτήρια νερού, με νερό και 4 ποτήρια νερού, με ζάχαρη, αλλά και το χυμό μισού φρέσκου λεμονιού για περίπου 4 λεπτά.
– Σιροπιάζουμε τα κρύα γλυκά, με καυτό σιρόπι.

τι είστε εντάξει με αυτό, αλ

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...