Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Νέες βραβεύσεις για τα προϊόντα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών

Νέες βραβεύσεις για τα προϊόντα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν  Κατηγορία  Διάκριση 
Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους  MTA Packaging & Design Awards 2021  Platinum 
Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος MTA Packaging & Design Awards 2021 Gold
Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα MTA Innovation Awards 2021 Gold
Ριζότο με άγρια τρούφα MTA Excellent Taste Awards 2021 Gold
Αγαρικό σε λάδι MTA Excellent Taste Awards 2021 Gold
Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι MTA Excellent Taste Awards 2021 Silver

 

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν  Κατηγορία  Διάκριση 
Μανιταρόσουπα Olymp Awards – Tasting awards Gold
Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά Olymp Awards – Tasting awards Gold
Μανιταροπίλαφο Olymp Awards – Tasting awards Silver
Πλιγούρι με μανιτάρι Olymp Awards – Tasting awards Bronze
Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα Olymp Awards – Packaging awards – Total image Silver
Λεντινούλα σε λάδι Olymp Awards – Packaging awards – Total image Bronze
Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος Olymp Awards – Packaging awards – Total image Bronze
Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι Olymp Awards – Packaging awards – label Bronze

 

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»

Δες επίσης

«Πορεία στο Μέλλον»: Γιατί πανηγυρίζει ο Μαράβας για το Χιονοδρομικό;

Τις τελευταία εικοσιτετράωρα, παρατηρούμε άναυδοι τη Δημοτική Αρχή, να επιδίδεται σεένα κρεσέντο πανηγυρικών ανακοινώσεων για ...