Φτιάξτε νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
- 150 γρ χυμό πορτοκάλι
- 50 γρ κονιάκ
- 150 γρ ταχίνι
- 110 γρ καστανή ζάχαρη
- 60 γρ μέλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι γλ κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 460 γρ αλεύρι γ ο χ
- 1 κουταλάκι γλ μπέικιν
- Λίγη μαργαρίνη λιωμένη
- Σουσάμι
Εκτέλεση
-
- Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν. Η ζύμη είναι κολλώδης.
- Παίρνουμε ένα κόρνερ και βάζουμε τη μαργαρίνη μέσα λιωμένη.
- Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η ψαλιδιού τα μπαστουνάκια σε πάχος ενός δάχτυλου. Φουσκώνουν στο ψήσιμο.
- Βάζουμε λαδόκολλα και τα περνάμε με λίγη μαργαρίνη και με ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 150 αντιστάσεις για 20’ μέχρι να πάρουν στο πάτο.