Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ (4,5 κούπες)
- 200 γρ ζάχαρη άχνη (1 κούπα και 1/4)
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι (1 δάχτυλο λιγότερο από 1 κούπα)
- 180 γρ ηλιέλαιο (1 δάχτυλο λιγότερο από 1 κούπα)
- 20 γρ μπεικιν πάουντερ (3 κτγ)
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
Για το πασπάλισμα
- Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το μπέικεν, ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
- Μετράμε 20 γρ το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε σχήμα πεταλάκι το κάθε κομμάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά στους 180 c.
- Λιώνουμε κουβερτούρα και τα βουτάμε στην άκρη από το κάθε πεταλάκι.
- Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πιο νόστιμα πεταλάκια νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!
Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες της μέρας!!