Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 370 γρ νιφάδες βρώμης
- 500 γρ κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- 300 γρ βραστό νερό
- 4-5 σταγόνες βανίλιας
- 1 κτγ κανέλα
- 80 γρ καρύδια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 400 γρ λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε τις νιφάδες βρώμης.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερο, την κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε την υγρή βανίλια, την κανέλα και την θρυμματισμένη βρώμη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω σε χαμηλή ένταση μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι κλείνοντας πολύ καλά τα πλαινά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόβουμε σε φέτες και βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα(την λιώσαμε σε μπεν μαρί).
- Τις αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Οι πιο νόστιμες και εύκολες νηστίσιμες καριόκες χωρίς ζάχαρη!!