Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Το καλύτερο γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Το καλύτερο γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Οι λουκουμάδες (ντόνατ) είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Οι υψηλές θερμίδες προέρχονται κυρίως από το λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα και τη ζάχαρη. Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή  κρέμα,  που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο.

Πώς θα φτιάξετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ
1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό
1 φακελάκι μαγιά
3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 βανίλια.
1/2φλ βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό

Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.

 

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...