- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4-5 φύλλα μαρούλι
- Λίγο άνηθο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο βραστό ζωμό λαχανικών
- 1700 ml βραστό νερό
Για το νηστίσιμο αυγολέμονο
- 150 γρ. ταχίνι
- χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια πλευρώτους.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το κομμένο μαρούλι, τον άνηθο, το ρύζι Καρολίνα και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το βραστό ζωμό λαχανικών, το βραστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
- Λίγο πριν κλείσουμε την σούπα ρίχνουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το χυμό λεμόνι, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αραιωθεί καλά το ταχίνι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά τη σούπα, προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε την μαγειρίτσα ζεστή.
Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!!