Υλικά:
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
- 1 φλ. ελιές
- 4 λιαστές ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. δυόσμος
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Διαλύουμε πρώτα τη σοδα μέσα στο χυμο πορτοκαλι.
Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder, ανακατεύοντας τα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμυδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακροστενη φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή η λάμα, τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχαρα να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε.