- 1 λίτρο γάλα βρώμης
- 200 γρ ζάχαρη καρύδας
- 50 γρ κακάο σκόνη
- 20 γρ αγαρ
- 70 γραμμάρια κουβερτούρα 90% κακάο η με 70%
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα βρώμης και κρατάω μια μικρή ποσότητα 100 γρ για να διαλύσω το άγαρ.
- Προσθέτω το γάλα βρώμης μέσα στο άγαρ και το ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτω με΄σα στο γάλα βρώμης την ζάχαρη καρύδας, το κακάο και ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να λιώσει το κακάο.
- Ρίχνω το άγαρ μέσα στο μείγμα και ανακατεύω.
- Ρίχνω την κουβερτούρα και ανακατεύω πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Μόλις βράσει το μείγμα αποσύρω από την φωτιά και το ρίχνω μέσα στο πυρέξ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 5 ώρες.
- Με τα δαχτυλά μας το βοηθάμε ελαφρώς να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και το ξεφορμάρουμε.
Υπέροχο σοκολατένιο νηστίσιμο γλυκάκι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!!!
Καλή σας επιτυχία!!