Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Νοσταλγείς τις τηγανητές πατάτες της γιαγιάς; Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος για να τις κάνεις κι εσύ

Νοσταλγείς τις τηγανητές πατάτες της γιαγιάς; Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος για να τις κάνεις κι εσύ

Οι πατάτες τηγανητές, που πάντα θα κερδίζουν πόντους για την ευκολία και τη νοστιμιά τους, έχει κάτι ξεχωριστό από τα χέρια της γιαγιάς.

Υλικά

Μερίδες: 1

  • 2-3 πατάτες, κομμένες για τηγανητές

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες της γιαγιάς, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα τον πελτέ να μυρίσει.
  3. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  4. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και, όπως είναι καυτές, τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις ανακατεύουμε καλά.
  5. Τις σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

gastronomos.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...