Οι πατάτες τηγανητές, που πάντα θα κερδίζουν πόντους για την ευκολία και τη νοστιμιά τους, έχει κάτι ξεχωριστό από τα χέρια της γιαγιάς.
Υλικά
Μερίδες: 1
- 2-3 πατάτες, κομμένες για τηγανητές
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες της γιαγιάς, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα τον πελτέ να μυρίσει.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και, όπως είναι καυτές, τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις ανακατεύουμε καλά.
- Τις σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
gastronomos.gr