Υλικά:
-
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
3/4 ποτηριού (περίπου) χλιαρό νερό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φλ. τρίμματα μαλακής φέτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.
Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι.
Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα.
Γεμίζουμε τις τηγανίτες με τυρί με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί.
Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε τηγανίτα από 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.
Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. Επίσης, ψήνονται και στην τοστιέρα.