Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / O αγροδιατροφικός τομέας και τα τοπικά μας προϊόντα έχουν στρατηγική σημασία για τον τόπο μας – 4η Ενημερωτική Θεματική προς τα Μέλη του Επιμελητηρίου Τρικάλων

O αγροδιατροφικός τομέας και τα τοπικά μας προϊόντα έχουν στρατηγική σημασία για τον τόπο μας – 4η Ενημερωτική Θεματική προς τα Μέλη του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Πρωτογενής Τομέας | Αγροδιατροφή
Ο πρωτογενής τομέας και η αγροδιατροφή, παραμένουν βασική προτεραιότητα μας γιατί
έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία. Για την ανάδειξή τους,
αγωνιζόμαστε διαρκώς καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις και υλοποιώντας
πολύπλευρες δράσεις:
• Πρόταση για το «Πράσινο Μεσογειακό Θερμοκήπιο», σε συνεργασία με το
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με υδροπονικά συστήματα καλλιέργειας που θα αξιοποιεί τις
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμία και βιοάεριο).
• Δενδροκαλλιέργειες. Ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία από Ομάδα Παραγωγών
πρότυπου κτήματος με ολοκληρωμένες υποδομές για την υποστήριξη του παραγόμενου
προϊόντος (συσκευαστήρια, διαλογητήρια κ.α.) ώστε να υπάρχει η κρίσιμη μάζα παραγωγής
για να βγούμε ανταγωνιστικά στις αγορές.
• Αρωματικά Φυτά και Βότανα. Προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη
μοριακή ταυτοποίηση της ρίγανης του Κόζιακα και μπορέσαμε να παράγουμε πιστοποιημένα
μοσχεύματα.
 Ανάλογες πρωτοβουλίες αναλάβαμε και για τον κλάδο της λαχονοκομίας για υπαίθριες
καλλιέργειες με διχτυοκήπια και θερμοκήπια.
 Εργαστήκαμε για τη δημιουργία μιας πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας με λειμώνα.
 Συνεργαζόμαστε με την Σχολή Γεωπονικών Επιστημών για ένα ολοκληρωμένο master
plan για τη γεωργία του μέλλοντος που θα αφορά το σύνολο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

METEORISIMO | Τοπικά Παραγόμενα Προϊόντα |Τρικαλινή Γαστρονομία
Διασυνδέσαμε τον γαστρονομικό μας πολιτισμό με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη
γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της
περιοχής με το brand name METEORISIMO. Ταυτόχρονα, είμαστε στη διαδικασία
πιστοποίησης του Τρικαλινού λουκάνικου το οποίο θα είναι το πρώτο κρεατοσκεύασμα που θα
αποκτήσει την ταυτότητα Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης.
Το METEORISIMO αποτελεί μια ολοκληρωμένη δράση προβολής και ανάδειξης της
τρικαλινής γαστρονομίας. Καταστήματα εστίασης, λιανικής πώλησης και μεταποιητικές
επιχειρήσεις διατροφής της περιοχής μας, εντάσσονται στο δίκτυο του METEORISIMO
λαμβάνοντας την ειδική σήμανση κατόπιν πιστοποίησης από συνεργαζόμενο φορέα
πιστοποίησης και ελέγχου.
Το μενού του METEORISIMO προσφέρεται στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής μας,
και οι γεύσεις του έχουν ισχυρή παρουσία σε εκθέσεις, παρουσιάσεις και καμπάνιες
προώθησης του προορισμού, γεγονός που αναγνωρίστηκε ως καλή πρακτική ανάδειξης
του γαστρονομικού τουρισμού.

Το METEORISIMO βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2021 και ήδη έχουμε προσκληθεί και
παρουσιάσει την καλή αυτή πρακτική σε διάφορους φορείς και Επιμελητήρια της χώρας.

Βασίλης Γιαγιάκος
Πρόεδρος – Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

#sixronoepimelitirio_2024 #ChamberOfTrikala

Δες επίσης

Τρικαλινός έκανε κόντρες με τη μηχανή του χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, ...