Ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Καπούλα προς τον δήμαρχο Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου
Κύριε Δήμαρχε, σας ενοχλώ,
Με αφορμή κάποιες απόψεις για ονομασίες οδών ή πλατειών με κύριο άξονα το όνομα του πρωτοκαπετάνιου της Εθνικής Αντίστασης, του Άρη Βελουχιώτη και τα 70 χρόνια από τον θάνατο του ισάξιου ήρωα του Ανδρούτσου, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη κ.α. ηρώων που οι βρικόλακες της καθεμιάς εποχής με τον μανδύα του πολιτικού, οδήγησαν πολλούς από αυτούς στον θάνατο, μόνο και μόνο για να γλιτώσουν από αυτούς και να εφαρμόσουν τις πολιτικές των κάθε φορά ξένων αφεντάδων μας.
Ο Άρης Βελουχιώτης δεν είναι ένας τυχαίος τσαρλατάνος, αλλά είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον μεγαλύτερο (136.000 μαχητές) εθελοντικό στρατό, σε παγκόσμια κλίμακα και δεν είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, όπως διάβασα σε κάποια ανακοίνωση Δήμου.
Είναι ο Αρχικαπετάνιος της Εθνικής Αντίστασης που τα έβαλε με τρεις μεγάλες δυνάμεις, την Ιταλική, την Γερμανική, την Αγγλική και που λεχρίτες Άγγλοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, τον βάπτισαν αργότερα με διάφορα επίθετα για να αμαυρώσουν την αξία του.
Όπως και διάφοροι Έλληνες πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, ουδεμιάς εξαιρούμενης, πόσο μάλιστα του κόμματος που υπηρέτησε με πίστη, που ο «αμφιλεγόμενος» γραμματέας του, λίγες μέρες όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το πρώτο που έκανε ήταν να εξοντώσει τον «μιζέρια», τον κλέφτη, τον αγύρτη, τον «δηλωσία» Άρη για να μην αρπάξει τη θέση του γραμματέα που διέγραψε με συνοπτικές αδιαφανείς διαδικασίες και με ακρίβεια τον οδήγησε στα χέρια των τζιχαντιστών και στον θάνατο και το κεφάλι του στην πλατεία που ονομάζεται Ρήγα Φεραίου.
Ιστορικά η πλατεία αυτή έπρεπε από χρόνια να έχει μετονομαστεί σε πλατεία Άρη Βελουχιώτη μόνο και μόνο γιατί η πλατεία αυτή ποτίστηκε με το αίμα του ήρωα, που έσταζε από το κομμένο κεφάλι του όταν το κρέμαγαν στο φανοστάτη.
Επειδή όμως πέρα από τους δεδηλωμένους δεξιούς, εθνικιστές, εθνοπατέρες ή όπως μπορεί κανείς να θέλει να ονομαστεί, υπάρχουν και κάποιοι αριστεροί της πλάκας, που διαφωνούν ,με την ιδέα αυτή, δηλαδή να μετονομαστεί η πλατεία, θέλω να τους μάθω λίγη ιστορία, όπως είναι και όχι όπως μας την παρουσιάζουν με κρίνα, με αγγέλους, με διαβόλους και με ότι άλλο μας σερβίρουν από παιδιά για να μας τρομάξουν και να γίνουμε σωστοί πατριώτες και άνθρωποι, κατά τη δική τους επιθυμία.
Ο Ρήγας Βελεστινλής η θετταλός, όπως υπέγραφε ο ίδιος ή όπως ήθελε ο ίδιος να λέγεται και ποτέ Φεραίος, όπως τον ονόμασαν μετά τον θάνατό του κάποιοι γλύφτες της δόξας και κυρίως ο Περραιβός που έγραψε πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του την πρώτη Αυτοβιογραφία του Ρήγα και ήταν ο Περραιβός ο μόνος που σώθηκε από την ομάδα που έπιασαν οι Αυστριακοί και τους παρέδωσαν στους Τούρκους με τις γνωστές ή άγνωστες συνέπειες, Τον Περραιβό τον γλύτωσε ο Γάλλος Πρόξενος γιατί είχε ο Περραιβός την γαλλική υπηκοότητα. Ήταν όμως έτσι;
Ο Ρήγας, ο Βελεστινλής ή θετταλός έπαθε όπως και η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αιώνες μετά που έπεσε η Βασιλεύουσα, ονομάστηκε Βυζάντιο ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ξέρουν την Βασιλεύουσα οι μανδαρίνοι, οι μεγάλοι αριστεροί αγωνιστές του σήμερα;;;
Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Θετταλός ήταν για χρόνια ανώτατος αξιωματούχος, μυστικός σύμβουλος, πράκτορας και γραμματικός διαφόρων δικτατόρων της εποχής, που τους έλεγαν ηγεμόνες και τελευταία φορά του Μαυρογένη του ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας που «πολέμησε με λύσσα για τα συμφέροντα του Σουλτάνου που τον διόρισε Σερασκέρη, γενικό αρχιστράτηγο των Τουρκικών δυνάμεων που συνέρρεαν από παντού στον Δούναβη για να συγκρουστούν με τους Ρώσους και τους Αυστριακούς. Μέχρι τον Οκτώβρη του 1790, που ο Σουλτάνος πήρε το κεφάλι, του Μαυρογένη όπως οι πατριώτες του Ιούνη του 1945 το κεφάλι του Άρη, ο Ρήγας ήταν το δεξί χέρι του Μαυρογένη και μπροστά στο αποκεφαλισμό του Μαυρογένη αλλά τον γλύτωσε.
Όταν ο Ρήγας κατάλαβε πως δεν ήταν αυτός ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει κατέφυγε στη Βιέννη και μετά από χρόνια οι Αυστριακοί, που τον ξέρανε και από την Μολδοβλαχία τον έπιασαν και τον παρέδωσαν στους Τούρκους. Όσον αφορά τα άλλα για τις προκηρύξεις είναι γραφόμενα του Περραιβού που ήθελε στα γεράματά του να εξιλεωθεί από κάτι που μόνο αυτός ήξερε. Γι’ αυτό και η ιστορία που έγραψε δεν έχει και την πρέπουσα θέση στην ιστορία του λαού μας, για όσα μπερδεμένα έγραφε.
Δια ταύτα κύριε Δήμαρχε,
Η πλατεία πρέπει να μετονομαστεί σε πλατεία Άρη Βελουχιώτη και αν το βάρος είναι μεγάλο για να το σηκώσετε είναι και η λύση του διαχωρισμού της που γίνεται από την Ασκληπιού.
Ένα από τα δύο κομμάτια ή το μεγάλο με τους επονίτες ή το μικρό κομμάτι προς το Αχίλλειο να πάρει το όνομα του ΉΡΩΑ
Τρίκαλα Απρίλης 2015
ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
«ΒΑΡΝΑΛΗΣ»