Απάντηση σε ένα ερώτημα που βασανίζει πλήθος ανθρώπων, τη σύνδεση δηλαδή μίας αγχωτικής κατάστασης με το φαγητό, έδωσε ο Λαρισαίος καθηγητής Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Κουρέτας τόνισε πως η προσφυγή στο φαγητό αποτελεί μία κλασσική ανθρώπινη αντίδραση σε μία αγχωτική κατάσταση.
Δείτε τι γράφει: «Χθες βραδύ μετά την εκδήλωση μια κυρία μου την είχε στήσει και με ρωτά το πολύ απλό ερώτημα: γιατί τρώω όταν έχω άγχος;
Ωραία ερώτηση ε; Άντε πες τώρα.
Κοιτάξτε, όταν έχετε άγχος η κάτι άλυτο με το φαΐ το καλύπτετε. Προσωρινά με την ικανοποίηση του φαγητού, νοιώθετε ότι θα το σκεπάσετε. Αλλά εκείνο τσουπ εκεί πάλι.
Άρα τι κάνω;
Δεν τρως. Και έτσι βλέπεις πιο καθαρά. Και δεν έχεις και εκείνο το άσχημο συναίσθημα που νοιώθεις ότι έκανες κάτι χωρίς αποτέλεσμα. Α ναι ε;»
onlarissa.gr