Πεντανόστιμα πουγκάκια γεμιστά με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για να τους εντυπωσιάσετε όλους! Μία γευστική πρόταση για το Σαββατοκύριακο.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 8 φέτες λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φυλλα, ψιλοκομμένα
- 1-1 ½ κ.σ. πέστο βασιλικού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ενα μπολ τα κοτόπουλα, το θυμάρι, λάδι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε καλά. Το αδειάζουμε σε ενα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας 1 φύλλο κρούστας με την πιο φαρδιά πλευρά του προς το μέρος μας. Λαδώνουμε ελάχιστα και τοποθετούμε άλλο 1 φύλλο από πάνω.
- Κόβουμε στα 4 και δημιουργούμε με τα δύο φύλλα έναν σταυρό. Στο κέντρο βάζουμε λίγο από τη γέμιση και κλείνουμε σαν πουγκί.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα το πουγκί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε.
athensmagazine.gr