Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ο «παράδεισος» του κοτόπουλου: Συνταγή για πουγκάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Ο «παράδεισος» του κοτόπουλου: Συνταγή για πουγκάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Πεντανόστιμα πουγκάκια γεμιστά με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για να τους εντυπωσιάσετε όλους! Μία γευστική πρόταση για το Σαββατοκύριακο.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 8 φέτες λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φυλλα, ψιλοκομμένα
  • 1-1 ½ κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ενα μπολ τα κοτόπουλα, το θυμάρι, λάδι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε καλά. Το αδειάζουμε σε ενα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας 1 φύλλο κρούστας με την πιο φαρδιά πλευρά του προς το μέρος μας. Λαδώνουμε ελάχιστα και τοποθετούμε άλλο 1 φύλλο από πάνω.
  • Κόβουμε στα 4 και δημιουργούμε με τα δύο φύλλα έναν σταυρό. Στο κέντρο βάζουμε λίγο από τη γέμιση και κλείνουμε σαν πουγκί.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα το πουγκί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε : Για το Ραβανί 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.  ζάχαρη 120 ...