Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ο «παράδεισος» του κοτόπουλου: Συνταγή για πουγκάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Ο «παράδεισος» του κοτόπουλου: Συνταγή για πουγκάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Πεντανόστιμα πουγκάκια γεμιστά με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για να τους εντυπωσιάσετε όλους! Μία γευστική πρόταση για το Σαββατοκύριακο.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 8 φέτες λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φυλλα, ψιλοκομμένα
  • 1-1 ½ κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ενα μπολ τα κοτόπουλα, το θυμάρι, λάδι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε καλά. Το αδειάζουμε σε ενα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας 1 φύλλο κρούστας με την πιο φαρδιά πλευρά του προς το μέρος μας. Λαδώνουμε ελάχιστα και τοποθετούμε άλλο 1 φύλλο από πάνω.
  • Κόβουμε στα 4 και δημιουργούμε με τα δύο φύλλα έναν σταυρό. Στο κέντρο βάζουμε λίγο από τη γέμιση και κλείνουμε σαν πουγκί.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα το πουγκί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...