Πρόκειται για ένα γλυκό που λιώνει σαν αφρός στο στόμα και είναι τόσο δρόσερο.. ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Από αυτό το μπισκοτογλυκό δεν θα μείνει κομμάτι στην πιατέλα.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ μαργαρίνη
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ κορν φλάουρ
- 10 κ.σ ζάχαρη
- 100γρ κουβερτούρα
- 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
- λίγο κονιάκ
- λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
- τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς
* Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας (λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα)
athensmagazine.gr